Keman Eğitimi

Keman Eğitimi



Keman yaylı çalgılar ailesinin en küçük üyesidir. Karakteristik özellikleriyle XV. yüzyılın ilk yarısında görülmektedir. Yüzeysel olarak bakınca kemanın yüzyıllar boyunca değişmeden kaldığı düşünülebilir fakat gerçekte birbirini izleyen besteci ve yorumcuların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gözle görülür bir evrim geçirmiştir.

Okulumuzda ki Keman derslerimizde, klasik müziğin değerli bestecilerinden eserler öğretilmektedir.

Keman Derslerimiz

Keman derslerimiz haftada 1 gün 50 dakika olup, birebir eğitmen eşliğinde gerçekleşmektedir. Nota, solfej ve deşifre eğitimleri derslerimizin içeriğinde mevcuttur. İsteyen öğrencilerimiz ücretsiz grup solfej derslerimiz katılabilirler. Keman derslerimiz aylık olarak ücretlendirilir ve gelemediğiniz derslerin telafileri yapılmaktadır.

Keman derslerine 6 yaştan itibaren, üst yaş sınırı olmaksızın hemen başlayabilirsiniz.

Kemanla İlgili Bilinmeyenler

Günümüzde kullanılan modern keman şekli 1500 lü yıllardan itibaren 500 yıl içinde şekillenmiştir. Keman, İtalya’da “keman” isminden çok “kit” ismiyle anılmaktadır. Keman, yaylı ailesinin en küçük üyesidir. Keman çalmak saatte 170 kalori yakmanızı sağlar. Keman yapımında 70 parça ağaç kullanılabilmektedir. En küçük kemanın uzunluğu 37 mm olabilir. Bir çok kemancı, keman tercihini milyon dolarlık “Stradivarius” kemanlardan yana yapmaktadır. Kemancılar, diğer yaylı enstruman çalanlara göre, beyinlerinin iki tarafını kullanmaya daha yatkındırlar.